רכב ישן שעומד בחניה ברחוב זמן רב הוא רכב שיש לו רק סוף אחד – פירוק וגריטה, השאלה היא איך עושים את זה נכון ואיך אפשר להרוויח מזה ולא להפסיד משום שזה עומד וצובר קנסות? נוסף על כך, איכות הסביבה מרוויחה מזה בגדול כאשר גרוטאות לא מזהמות את האוויר בפליטת גזים רעילים ויש פחות פסולת לא ממוחזרת במגרשי גרוטאות. להלן כל ההסברים על התהליך שנדרש מכם.
מדוע יש צורך בנוהל מסודר?
יש כמה כלי רכב שאינם תקינים והסוף שלהם חייב להיות במגרש הגרוטאות, גם אם הם עוברים הליך פירוק על ידי מומחים. יש כלי רכב שעברו תאונה שמוציאה אותם מכלל שימוש, יש כלי רכב ישנים שנוסעים ולא כדאי להשקיע בהם בשדרוג ובחידוש הרישיונות, יש כלי רכב שמערכות מרכזיות בהם אינן עובדות וכל השקעה נוספת תהיה יקרה ממחיר הרכב ולא כדאית ויש כלי רכב שפשוט אין להם דורש והם נשארים בחניה מכיוון שהרכב רשום על שמכם ואתם ממשיכים לשלם אגרות וביטוחים כל מה שקורה להם הוא עדיין על אחריותכם ולכן רק סילוק הרכב ומכירתו באופן מסודר פוטר אתכם מאחריות נוספת ומתשלומים מיותרים על רכב שלא נוסע.
למה כדאי למכור את הרכב לפירוק ואיך זה עובד?
החוק דורש מבעל הרכב להימנע מהמטרד הציבורי המסכן את הציבור ולכן חובה לסלק אותה. כשמוכרים את הרכב לפירוק מרוויחים כמה דברים: גם מסלקים את הרכב בשמכם וללא הוצאות נוספות על גרירה ואחסון של הרכב שלכם במגרש גרוטאות ואחסון, גם מקבלים עליו כסף בגלל המערכות שעובדות בו ומשמות חלפים / ציוד למוסכים וגם על חלקי הברזל והמתכת למחזור כחומר יקר, וגם מסירים את הרכב משמכם במשרד הרישוי בצורה מסודרת. כך שגם תקבלו כסף, גם תפנו את המקום וגם תחסכו עלויות נוספות שהרכב הישן גורם לכם. זכרו שאם יגנבו את הרכב שלכם והוא עדיין במצב שהוא יכול לנסוע והוא יהיה מעורב בתאונה או בעבירה אחרת אתם תצטרכו להוכיח שלא אתם נהגתם ברכב אלא הוא נגנב ומישהו אחר עבר את העבירה. דיווח על מכירה לפירוק מנקה אתכם מכל אשמה עתידית כזאת.
איך עושים את זה?
היום אפשר לעשות את זה גם בצורה מקוונת אבל מי שרוצה לעשות את זה בעצמו במשרד הרישוי יכול לגשת לשם בעצמו. מגישים טופס בקשה לביטול הרישום של הרכב על שמכם ורצוי לחתום קודם על הסכם מכירה לפירוק עם המפרק, כדי שזה יהיה רשמי. יש לכם בטופס מקום מיוחד שבו אפשר לסמן שהרכב עבר לפירוק ואז גם במשרד הרישוי יודעים שהוא יצא בכלל משימוש ולא ייראה יותר על הכביש, לפחות לא בתצורה הנוכחית שלו. יש גם אפשרות לבקש החזר על אגרת רישוי אם לא הספקתם לעשות את זה בזמן ואתם יכולים לנסות. את הטפסים מגישים בצירוף אסמכתא שאתם בעלי הרכב, כמובן.
כמה כסף באמת תקבלו על הרכב הישן?
המחירים משתנים לפי הביקוש ומבוססים על דגם הרכב, השנה שלו והמערכות הפעילות בו שאפשר למכור למוסכים ולמי שמחפש חלפים. כמובן שככל שהרכב יותר חדש ויש בו יותר מערכות פעילות יש יותר סיכוי לקבל יותר כסף לרכב. כמו כן, רכב במצב טוב שאפשר להשתמש בחלקים שלו ובמתכות שלו נחשב יותר מאשר רכב שהולך כמעט כולו לגריטה ולמחזור הברזל שלו. יש מקרים שבהם אפשר לקבל קרוב ל-30% ממחיר הרכב, וזה תלוי במצבו, כמובן.